geweldig!!!! - Reisverslag uit Banjul, Gambia van sambaatjes - WaarBenJij.nu geweldig!!!! - Reisverslag uit Banjul, Gambia van sambaatjes - WaarBenJij.nu

geweldig!!!!

Door: Buna, Wendy, Yara en Lenna

Blijf op de hoogte en volg

28 Januari 2008 | Gambia, Banjul

We werden er stil van………
25(!) mensen/stellen/gezinnen hebben geld meegegeven voor Ollerina!! Wat een verrassing! We waren verrast door de gulheid van iedereen, ook van mensen waarvan we het helemaal niet verwacht hadden en van mensen waarvan we weten dat ze ook zelf alle eindjes aan elkaar moeten knopen. Héél, héél hartelijk bedankt allemaal!! Door jullie kunnen we ervoor zorgen dat Ollerina een fijn huisje krijgt om in te wonen en dat ze zelf in haar levensonderhoud kan voorzien. We hopen dat dan ook haar andere zoontje weer bij haar kan komen wonen.
We houden jullie op de hoogte!

Vrijdag is papa eindelijk aangekomen! Precies op tijd geland. We waren allemaal zó blij om hem te zien. Heerlijk om weer bij te kletsen! Hij heeft het prima naar zijn zin en geniet van het lekkere weer en het Gambiaanse sfeertje. Zaterdag zijn we meteen boodschappen gaan doen in Serekunda en ’s middags lekker een eind over het strand gewandeld. Gisteren zijn we een dagje naar Hilly gegaan, die heerlijk rustig in Sambuya zit, (half uurtje rijden) tussen haar hond, katten, kippen en geitje. Het is zo vredig daar! Lamin en Hilly hebben heerlijke benechin voor ons gemaakt.

Pap en Hilly hadden naast jullie enorme bijdragen ook nog allemaal lekkere en leuke verrassingen meegenomen uit Nederland! Kaas, salami, hagelslag, speculaas (lekker heleen!!) Lekker lange brieven van Bar en Tamara en Maud en Cas en Riet! Kadootjes, foto’s en bladen van Riet (de haarspulletjes zijn érg in de smaak gevallen!!) en Bar (héérlijk, die zaterdagkrant !) Leuk hoor, dat uitpakken en lezen!
Vanmiddag gaan we proberen onze visa voor Guinee-Bissau in orde te maken. Volgende week willen we een rondreisje van een aantal dagen gaan maken door Zuid-Senegal en Guinee-Bissau. We moeten nog zorgen dat de jeep helemaal in orde is, zodat we niet onderweg voor verrassingen komen te staan. Natuurlijk zal ik een reisverslag maken met foto’s. Voor het eerst gaan we de vader van Buna opzoeken in het dorp waar Buna opgegroeid is, spannend!!
Ik heb nog niet eens geschreven dat de vader van Buna een paar weken geleden onverwachts naar Gambia kwam. Hij had een grote zak bananen, 2 levende kippen en een fles palmolie voor ons meegenomen. Hij heeft hier een nachtje gelogeerd en is toen weer terug gegaan naar Guinee-Bissau. Nu gaan we hem dus een tegenbezoekje brengen.

Heel veel lieve groetjes voor iedereen!!

• 28 Januari 2008 - 14:31

Omi En Opi:

Wat geweldig allemaal!

Heel veel plezier bij de papa van Buna!
    Wat leuk voor de meisjes dat ze nu kunnen zien waar hun papa is opgegroeid.

Heel veel liefs,
    Jos en Kitty

• 28 Januari 2008 - 15:44

Bar:

SUPER van iedereen voor Ollerina!
    Veel plezier daar.
    gr Bar

• 28 Januari 2008 - 16:47

Vera En Wim:

Goede berichten, Wendy en Buna,
    Leuk dat de twee opa's elkaar ontmoeten. Hadden de meiden de vader van Buna al eerder gezien? Hier wordt het langzamerhand carnaval! Weet je nog Wendy, toen wij in een nachthemd in de optocht meeliepen? Maak ons maar wakker op woensdag na het haringhappen of iets dergelijks. Om even aan te geven dat het niet ons feestje was ( en nog steeds niet) Gelukkig zitten we op vrijdag as. al in het vliegtuig naar Malta en gaat Tamara zich in het gehos storten. Na de vakantie gaat ze starten met de LIO. Leuk, de kinderen kennen haar al van vorige stages.Verder heeft Jeanita een ( voorlopige ) nieuwe baan. Ze gaat na de carnavalsvakantie aan de slag als ambulant begeleidster op een school voor speciaal onderwijs. Korte sollicitatietijd voor Esther, Marloes, Theo en eenieder die meer uren|dagen wil gaan werken.
    Er wordt hier het een en ander verbouwd. Stofboel, maar het wordt mooi.
    Wanneer zijn jullie even terug in Nederland?
    Geniet van alle mooie dingen, veel liefs, Vera
    Wat goed dat er weer perspectief is voor de zus van Buna. Denk je nog na over eventuele schoolspullen??

• 28 Januari 2008 - 20:18

Rachel:

Hoi allemaal,

wat heerlijk zo'n bericht waar veeeel positiviteit vanaf straalt.
    Ik kan me zo goed indenken hoe heerlijk het moet zijn om al die meegebrachte spullen uit te pakken!!
    Vandaag jullie "kerst"kaart ontvangen.
    Wat lief dat jullie aan ons denken en wat speciaal om zo'n mooie kaart van zo ver weg te mogen ontvangen. Ik werd er helemaal warm van.
    Ik wens jullie ( samen met je pap wendy en Hille) nog heeeeeel veel geniet momenten toe en een periode zonder zorgen!

Lieve groet van Rachel

• 29 Januari 2008 - 15:47

Els:

Fijn dat er zoveel mensen zijn die zich de situatie van Ollerina aantrekken, nu kunnen jullie ook echt iets voor haar doen en heeft zij even wat minder zorgen .Geniet van jullie rondreis en hopelijk gaat alles goed met de visa en de jeep.Wij gaan weer een weekje van de rust genieten.

• 31 Januari 2008 - 15:49

Susan:

Hoi allemaal,
    Afgelopen vrijdag werd ik door Tamara gewezen op deze weblog. Wat fijn om over jullie te lezen. Heel veel liefs van ons en ik ga nu regelmatig je/jullie verhalen lezen.
    Susan

• 31 Januari 2008 - 17:49

Antou En Angela:

Hoi
    Wat fijn dat we jullie hebben kunnen bezoeken in gambia. Met name de hagelslag!!!!! De terug reis was eerst een ramp maar uiteindelijk veilig geland. Geniet er nog lekker van.
    Doei

• 04 Februari 2008 - 10:55

Cindy Scholten:

Hallo familie Samba,

Wat leuk om via deze internetpagina jullie belevenissen te kunnen volgen. Goed ook om te zien dat het goed met jullie gaat en jullie in het verre Gambia een verschil kunnen maken!

Ik wens jullie nog een mooie tijd. Tot over een paar maanden!

Heel veel groeten van Cindy Scholten (Burghouts Nijmegen B.V.)

• 05 Februari 2008 - 09:29

Imke:

hallo yara
    hoe gaat het daar
    bij ons is het heel vies weer
    is het bij julie daar ook carnaval geweest weetje wie de prins is ber
    en de pagjes zijn karlijn en ieris
    heb je het daat leuk
    ik mis je heel erg hoor

groetjes imke

• 05 Februari 2008 - 14:47

Joep Burghouts:

Beste Buna, Wendy en kids

Via Cindy kreeg ik een link naar jullie site. Heel indrukwekkend om zo al jullie belevenissen te lezen.
    Vreugdevolle en verdrietige gebeurtenissen liggen zeer dicht bij elkaar. Het besef hoe goed wij het in Nederland hebben dringt weer tot je door.
    Geniet van elkaar en de famillie van Buna de komende maanden.

Succes en ik zorg dat ik op de hoogte blijf.

• 07 Februari 2008 - 10:40

Stijn Ja:

hallo yara hoe is het met jou? mijn oma is dood gegaan ze was ziek van de kanker
    en ze was 66 jaar en toen stierf ze het was een hele liefe oma mijn moeder is heel erg verdrietig
    de hele klas mist jou
    veel kusjes xxx en groeten van stijn ja

• 26 Februari 2008 - 15:08

Jacky:

Dag Sambaatjes,

Met veel plezier lees ik jullie verhalen op jullie site.
    Medio 2008( waarschijnlijk september maar kan ook eerder ivm verkoop van mijn huis) ben ik ook van plan te verhuizen naar Gambia. Ben nu 3 keer achter elkaar geweest om voorbereidingen te treffen. Maar er blijven nog wat gaten over. Graag zou ik een met jullie van gedachten willen wisselen over een aantal zaken, mits jullie daar wel zin in hebben.

Mijn e-mail is jackyvanlaarhoven@planet.nl
    Ik hoop wat van jullie te horen.

Gr Jacqueline van Laarhoven

• 26 Februari 2008 - 15:08

Jacky:

Dag Sambaatjes,

Met veel plezier lees ik jullie verhalen op jullie site.

Mijn e-mail is jackyvanlaarhoven@planet.nl
    Ik hoop wat van jullie te horen.

Gr Jacqueline van Laarhoven